Woonaccessoires pimpen

11/12/2019 0 Door Vredevanutrecht

Op zoek naar leuke woonaccessoires? In dit artikel vertel ik je hoe je zelf leuke woonaccessoires kunt maken! Je hoeft namelijk niet altijd op zoek naar nieuwe accessoires, je kunt ook je oude accessoires van een nieuwe look voorzien.

Zo af en toe is het leuk om je woning van wat nieuwe accessoires te voorzien. Je krijgt er een vrolijk gevoel van wanneer je zo af en toe eens wat andere decoratie in huis hebt. Een paar nieuwe kaarsen op tafel, een nieuw dienblaadje, wat leuke bloempotten, met allerlei leuke accessoires kun je je woonkamer van een gezellige, nieuwe look voorzien. Voordat je meteen alle accessoires weg doet en nieuwe gaat kopen, er zijn ook verschillende manieren om je oude woonaccessoires een nieuwe look te geven. Hieronder vertel ik je hoe je dit op verschillende manieren kunt doen.

Heb je meubels van hout? Geef ze een leuke tint met een bepaalde wash zoals whitewash. Dit ziet er erg mooi uit en geeft je meubeltje een geheel andere uitstraling! Je kunt ook andere kleuren kiezen om je meubel lichter, donkerder of een iets andere kleur te geven.

Wil je voor een geheel andere kleur gaan? Met verf kun je je meubels een nieuwe look geven! Zorg er voor dat je je meubel opschuurt en ontvet, daarna kun je gaan verven met een verf in een mooie kleur.

Naast verf kun je accessoires ook een andere kleur geven met plakfolie! Je kunt dit plakkende plastic met leuke printjes aanbrengen op gladde, vlakke en vetvrije ondergronden. Het is verkrijgbaar in heel veel leuke prints en kleuren. Het is erg voordelig, voor een paar euro heb je al een stukje plakfolie. Dit is dus in de meeste gevallen de goedkoopste manier van het pimpen van je accessoires. Ook is het een van de meest eenvoudige manieren.