Wat kan mediation Limburg ook voor uw echtscheiding betekenen?

12/01/2020 0 Door Vredevanutrecht

Elke dag opnieuw zijn er heel veel koppels die ervoor kiezen om een punt achter hun relatie te zetten. Het kan hierbij zowel gaan om jonge als om iets oudere koppels. Het heeft dan ook geen enkele zin om vast te blijven houden aan een relatie waarin u zich niet goed voelt. De keuze maken om de echtscheiding aan te vragen is echter ook iets wat in de praktijk niet bepaald eenvoudig te noemen is. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat het merendeel van de koppels professionele hulp inroept. Het kan hierbij niet alleen gaan om de diensten van een advocaat, ook mediation Limburg kan een prima oplossing zijn.

Waarom kiezen voor mediation Limburg?

Wanneer beide (ex)partners nog gewoon met elkaar kunnen praten zal er vastgesteld kunnen worden dat het mogelijks de moeite waard kan zijn om een afspraak te regelen bij een zogenaamde mediator. Het betreft hier een professioneel persoon welke ervoor kan zorgen dat er constructief kan worden toegewerkt naar een snelle en bovendien ook emotioneel eenvoudige echtscheiding. Kenmerkend voor de gesprekken die worden gevoerd met een mediator in Limburg is bovendien ook dat er sprake is van een absolute geheimhouding ten opzichte van derden. De inhoud van de gesprekken zal dus nooit anderen bereiken. Aan het einde van de mediation Limburg sessies zal er doorgaans een overeenkomst worden opgemaakt waarin alle afspraken worden opgenomen met betrekking tot de echtscheiding.

De vooroordelen die bestaan over mediation Limburg

Elke vorm van therapie of elke manier van communicatie zoals dat bij mediation Limburg het geval is kan in de praktijk rekenen op bepaalde vooroordelen. Zo wordt er bijvoorbeeld niet zelden gedacht dat mediation te soft en vooral ook veel te oppervlakkig is. In de praktijk wordt echter al snel duidelijk dat dit absoluut niet correct is, integendeel. Mediation Limburg is namelijk zelfs erg snel, concreet en oplossingsgericht. Een gemiddeld mediationtraject bestaat in de praktijk uit twee à drie gesprekken welke onder leiding staan van een gespecialiseerde mediator. In het merendeel van de gevallen wordt ervoor gekozen om na het laatste gesprek een overeenkomst op te stellen waarin de overeengekomen afspraken staan opgenomen. Wanneer beide partners gedreven zijn om toe te werken naar een oplossing zullen er in de praktijk altijd mooie resultaten kunnen worden behaald met behulp van mediation. De vooroordelen die bestaan over mediation Limburg zijn dan ook eigenlijk niet terecht.

Keuze tussen een mediator en een advocaat

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat er tegenwoordig veel vaker een beroep wordt gedaan op de diensten van een mediator. Mediation Limburg is in het bijzonder interessant voor mensen die niet alleen de zakelijke kanten van een echtscheiding willen regelen, maar die ook stil willen blijven staan bij de emotionele kant van de zaak. Op het ogenblik dat er sprake is van een grootschalig conflict tussen beide partners is het doorgaans wel zo dat er doorgaans geen sprake is van een constructieve basis om een bezoek aan een mediator te kunnen plannen. In dat geval zal het inschakelen van een advocaat dus mogelijks alsnog de meest voor de hand liggende of zelfs enige resterende optie zijn.

Voor een mediator of mediation in de provincie Limburg, neemt u vandaag nog contact op met Dé ScheidingsMediator.